de Ionuț Tănase

Invitată să participe la dezbaterea „Lobby or not lobby”, Asociatia Romana de Relatii Publice a fost reprezentată de Ionuț Tănase, membru ARRP, specialist în comunicarea cu autoritățile, autor al volumului „Dinamica activității de lobby în Romania”.  foto _event2

Concluzia centrală a dezbaterii este că reglementarea este necesară pentru asigurarea transparenței în activitatea de lobby, iar în centrul viitoarei reglementări ar trebui să se afle activitatea și nu profesia în sine, în elaborarea legii consultările cu specialiștii fiind obligatorii.

Punctul de vedere ARRP exprimat în această fază este că asociatia poate susține reglementarea, câtă vreme aceasta promovează două concepte cheie: transparența și asumarea în activitatea de lobby. Nu putem fi de acord cu inițiative de conjunctură; suținem consultarea specialiștilor în procesul de legiferare a acestei activități și, implicit, legiferarea în sine. ARRP este deschisă în a găzdui – ca platformă echidistantă și asociație reprezentativă – o dezbatere echilibrată, profesională, punând laolaltă toți factorii interesați (legiuitor, specialiști etc.).

Sursa: http://arrp.eu/lobby-or-not-lobby/

© 2015
ionut.tanase@gmail.com | desprelobby.ro